Óvodapszichológia

Kedves Szülők!

Hevesi Judit vagyok, az óvoda pszichológusa.

Óvodapszichológusként az óvodába járó kisgyermekek segítése és felmerülő nehézségek közös megoldása a feladatom. Mindez a szülők és az óvodapedagógusok közötti szoros együttműködéssel hozhat eredményt. Munkámat a rendszerszemléletű megközelítés jellemzi, mely a kisgyermek a családi és az óvodai rendszerben elfoglalt helyét, kapcsolatait és a társas közeg hatását helyezi fókuszba. Viselkedését az ezekben a közösségekben ért hatások formálják. A megélt belső feszültségek változatos tünetek formájában jelentkezhetnek.

Az óvodai beszokás, a beilleszkedés a közösségbe, a viselkedésproblémák kapcsán is együtt tudjuk keresni a megoldást. Közös célként a kisgyermek személyére szabott, egyéni fejlődésének, fejlesztésének és pszichés jóllétének elősegítése jelenik meg.

A család életében bekövetkező változások, mint testvér születése, költözködés, válás, veszteség, betegség esetén a megelőzés/ feldolgozás folyamatában tudunk közösen dolgozni.

Fő módszerem a csoportmegfigyelés, mely irányulhat az egész csoport működésére vagy az egyes gyermek csoportbeli működésére. Az információ gyűjtése megfigyelő szerepben történik és a tapasztalatokat konzultáció alkalmával tudjuk megbeszélni a szülőkkel és az óvodapedagógusokkal.

A terápiás folyamatot nem tartozik az óvodapszichológus feladatkörei közé, ezekben az esetekben a diagnosztikus ellátórendszer felé, a továbbirányításban tudok segítségükre lenni.

Budaörs 5 óvodájában végzem a munkámat, ezért az aktuális járványügyi helyzetet szem előtt tartva és figyelembe véve, lehetőség van az online (telefon, skype, messenger használatával) konzultációra is. Egy másik kommunikációs lehetőség, a járvány kezdete óta működő, €žBudaörsi Óvodák 10€ facebook csoport, ahol hasznos írásokat is megosztunk.

Időpontot a 30-4748-470 –es telefonszámon / Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mailcímen egyeztethetünk.

Budaörs, 2020.szeptember 10.

Hevesi Judit

tanácsadó szakpszichológus