Húsvét 2016

HÚSVÉTI ÜNNEP 2016.

Művészeti munkaközösségünk idén tavasszal is hagyománnyá váltprogramokkal készült óvodásaink számára.
Március 16-án rendeztük meg barkácsdélutánunkat, melyen különböző dekorációkat készítettek a gyermekek, szüleik segítségével. Volt kifújt tojás viaszos írókával és arany porfestékkel való díszítése, nyuszi fejdísz és nyuszi báb készítése.
Sokan eljöttek, a barkácsolás jó hangulatban telt, a gyerekek önállóan alkottak, néha volt csak szükség a felnőttek segítségére. Remek alkalom ez a kötetlen beszélgetésekre, a meglévő jó kapcsolatok elmélyítésére, új ismeretségek kialakítására.
Március 23-án ebéd előtt tartottuk a kiszeégetés-villőzés programunkat.
Előtte való napokban a csoportok elkészítették a kiszebábot, mely a telet és a betegségeket jelképezi. Az udvaron körülálltuk a tüzet, és közös télűző ráolvasással, hangszeres zajkeltéssel elégettük a kiszét. A gyerekek felszabadultan, teli torokból kántálták a betegségűző rigmust, és mellé doboltak, cintányéroztak, csörömpöltek.
Ezután a zöldellő ágakból kapukat tartva, egymás kezét fogva énekeltük a Bújj, bújj, zöld ágat. Az óvoda összes kisgyereke és a felnőttek is vidáman énekelve, kígyózó sorokban bujkált át a kapuk alatt. Ezzel hívjuk és várjuk a tavaszt, a jó időt, az egészséget.
Mindenkinek jó pihenést, szép húsvéti ünnepeket kívánunk.
Tóth Angéla
művészeti munkaközösség vezető