Bemutatkozunk

Óvodánk központi helyen, a lakótelepen található. A kétszintes, hat csoportszobás, 150 férőhelyes épületünk egy 220 négyzetméteres tornateremmel is büszkélkedik. Óvodánk rendkívül korszerű, jól felszerelt, minden igényt kielégítő.

Nagy udvarunkon mindegyik csoportunk fedett homokozóval rendelkezik, elektromos árnyékoló szolgálja a kényelmünket. Hatalmas gumiburkolatú sportpályánkon biciklizhetnek a gyermekek.

A "Játsszunk-mozogjunk együtt!" helyi nevelési programunk az ismeretek elsajátítását a játékba és a mozgásba építi be. Projekt módszerrel dolgozunk, mely a gyermek érdeklődésére, a pedagógus és a gyermek közös tevékenységére épülő módszer. A megismerési folyamatok a projektek tevékenységeinek sorozatában valósulnak meg.

Óvodánkban két csoportban folyik német nemzetiségi nevelés, melynek célja a német kultúrához kötődő hagyományok megismertetése, ápolása, a német nyelv megszerettetése.

Nevelésünk alapja a meleg, szeretetteljes, családias légkör, ami jelentősen hozzájárul a gyermekek önmagukhoz és életkorukhoz mért legoptimálisabb testi, értelmi és érzelmi fejlődéséhez.


Programunk alapfeladatai:

Az egészséges életmód alakítása. Célunk a gyermekek egészséges életvitelének kialakítása, testi fejlődésének elősegítése.

Érzelmi nevelés és szocializáció. A gyermekek egyéni érdekeinek, tulajdonságainak, képességeinek kibontakoztatása a közösségen belül, a csoport normái alapján.

Értelmi nevelésünk során a gyermek spontán szerzett tapasztalatainak, ismereteinek bővítésére, rendezésére törekszünk.

Anyanyelvi nevelésünk célja a gyermek életkori, valamint egyéni sajátosságainak figyelembevételével a beszédfejlődés elősegítése.

Óvodánkban lelkes, kreatív óvónők és szakképzett dadus nénik dolgoznak. Óvodapedagógusaink felsőfokú végzettséggel rendelkeznek, folyamatosan képzik magukat, így szakmai tudásuk igen sokoldalú. Drámapedagógusok, fejlesztő pedagógus, néptánc oktató, népi játszóház szervező van közöttük.

Logopédus és pszichológus is segíti a munkánkat.

Főállású fejlesztő pedagógusainkkal és a gyógytestnevelőnkkel együtt team munkában dolgozunk azon, hogy a gyermekek legoptimálisabban, önmagukhoz mérten fejlődjenek. Személyre szabott tehetséggondozást, felzárkóztatást végezünk.

Gyermekvédelmi felelős nyújt segítséget a szociálisan rászorulóknak.

Partnerközpontú intézményünkben rendszeresen mérjük a szülői igényeket, elvárásokat, elégedettséget, hiszen valljuk, hogy csak a szülőkkel együtt érhetünk el sikereket!

Mindennapi óvodai életünket színesítjük a hagyományainkkal:

  • Mihály-napi vásár - felelevenítjük a Mihály-napi népszokásokat, és vásártrendezünk a gyerekek és a szülők által készített tárgyakból;
  • Márton-nap - a szülőkkel közösen készített lampionokkal körbejárjuk a lakótelepet, s alkalomhoz illő dalokat éneklünk,
  • Családi juniális - a szülők a gyermekekkel és az óvó nénikkel közösen próbálják ki ügyességüket, rátermettségüket a családi versenyeken. A délutánt tábortűz és szalonnasütés zárja.
  • Megünnepeljük a Mikulás érkezését és a Karácsonyt, Farsangi táncos, jelmezes mulatságot rendezünk, Gyermeknapot tartunk, Anyák napját ünneplünk;
  • Német nemzetiségi hetet szervezünk;
  • Megemlékezünk a Föld Napjáról, a Madarak és Fák Napjáról, az Állatok Világnapjáról;
  • Kirándulni járunk, múzeumokat látogatunk;
  • Játszunk-mozogjunk együtt - sportnapot szervezünk;
  • Táncházat rendezünk, vendég művészeket hívunk;
  • Az óvó nénik mesedramatizálásokkal lépnek fel a "házi színpadunkon", amely mindig tapsviharral zárul.


Amennyiben bővebb tájékoztatást szeretnének kapni óvodánkról, személyesen és telefonon is rendelkezésre állunk.


Elérhetőségek:

Budaörsi Csillagfürt Óvoda

2040 Budaörs, Ifjúság u. 8.

Óvodavezető: Tóthné Nemes Zsuzsanna

Óvodavezető helyettes: Óváriné Dóra

Óvodatitkár: Mongyi Brigitta

Telefon: 06 (23) 421-971

elektronikus levél: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ; Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. (hiányzás jelentése)